Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса от нов собственик на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
    Да споделя:
    Мойта красавица в града (Варна) лятото гори 12,0; зимата - 12,5 - 12,6.
    Извънградско съм я засичал два пъти - 7,5.

Мотора ми е пълен сток, без газови доработки.

И защо комби автомат да не гори малко повече...
    Именно
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Колеги, да не забравяме също - стил на каране, екстремно ниските температури последните дни, освен това селеспийд-а е нормално да даде малко по-висок разход...

пп Честито на гордия собственик! Много безаварийни и доволни километри!!!
      тъй ли!?! аз пък не съм го знаел това. и що селеспийда да дава по голям разход? Мога да ви уверя че моя селеспийд дава по нисък разход от повечето 156-ци в този форум( да не кажа от почти всички) а тези които ме познават знаят как карам. Далеч не съм от хората които държат стрелката под 3500 оборота.
      Всичко е въпрос на консумативи и части с които се поддържа. Припомням вица за клиента, който попитал в един магазин за евтини и качествени стоки. отговорът бил- евтините са в ляво а качествените- в дясно.
      А за зимата си е така. И мойта в студовете вдигна разхода на 12
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Моята в тия студове също харчи 15-16 Carerra 100. Гледахме я на диагностика, сонди, работи, но всичко си показа в нормите. Като изляза на дълъг път разхода пада значително (около 8-9/100). Затова реших, че всичко е ОК и се примирих с разхода. Вече не се и опитвам да го засичам. Лятото в града даваше около 12-13. Сега зимата малко повече.
        Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
        ALFA- Always Looking For Assistance

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
          тъй ли!?! аз пък не съм го знаел това. и що селеспийда да дава по голям разход? Мога да ви уверя че моя селеспийд дава по нисък разход от повечето 156-ци в този форум( да не кажа от почти всички) а тези които ме познават знаят как карам. Далеч не съм от хората които държат стрелката под 3500 оборота.
          Всичко е въпрос на консумативи и части с които се поддържа. Припомням вица за клиента, който попитал в един магазин за евтини и качествени стоки. отговорът бил- евтините са в ляво а качествените- в дясно.
          А за зимата си е така. И мойта в студовете вдигна разхода на 12

Именно де, тез дето си държат оборотомера под 2500 имат висок разход. Под стил на каране се имат предвид още много други неща ...
          Колкото до консумативите - така е и не е така, много е субективно...

пп Колко по-нисък разход дава твоя селеспийд от простосмъртните ръчки?!?

Comment

Първоначално публикувано от Sam76 Покажи съобщение
            Моята в тия студове също харчи 15-16 Carerra 100. Гледахме я на диагностика, сонди, работи, но всичко си показа в нормите. Като изляза на дълъг път разхода пада значително (около 8-9/100).
            Да ти кажа чесно - 4 коли довляках от Англия, и четирите вървяха повече от моята, като 3 от тях горяха и по малко(едната все пак беше 2.5), а смея да кажа че обгрижвам добре двигателчето си.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Именно де, тез дето си държат оборотомера под 2500 имат висок разход. Под стил на каране се имат предвид още много други неща ...
              Колкото до консумативите - така е и не е така, много е субективно...

пп Колко по-нисък разход дава твоя селеспийд от простосмъртните ръчки?!?
              11 в софия лятно време. много рядко се качва до 11,5. извънградско е много относително- давала е и 8,5 но е давала и 10. едното е с каране до 130 другото е с над.... да не казвам цифра. смея да кажа че върви доста прилично. пробвал съм я няколко пъти на макс скорост- по показания на километраж(което не е много достоверно) стрелката скача над 230 в добрите и периоди, но това зависи вече от гориво.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Да ти кажа чесно - 4 коли довляках от Англия, и четирите вървяха повече от моята, като 3 от тях горяха и по малко(едната все пак беше 2.5), а смея да кажа че обгрижвам добре двигателчето си.....
                Тва е щото си обгрижил двигателчето с гЪзова уредба Винаги газта ти преебава работата на мотора на бензин - харчи повече, работи неравномерно и т.н. Аз съм го ял дървото на газта и никога вече няма да сложа газ, ако случайно си купя отново бензинова кола.
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                  Тва е щото си обгрижил двигателчето с гЪзова уредба Винаги газта ти преебава работата на мотора на бензин - харчи повече, работи неравномерно и т.н. Аз съм го ял дървото на газта и никога вече няма да сложа газ, ако случайно си купя отново бензинова кола.
                  Ама айде молятисе да не е така......дай ми логично обяснение що става така?
                  Може би газовото еку променя таблиците, или намаля компресията или изменя бензиновите времена......може да стане ако не е сложена кадърно, и смуче въздух отнякъде.....иначе че си ял дървото на газ е друг въпрос, газаджията ти го е поднесъл......а не газта......
                  Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 15:12.
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

11 в софия лятно време. много рядко се качва до 11,5. извънградско е много относително- давала е и 8,5 но е давала и 10. едното е с каране до 130 другото е с над.... да не казвам цифра. смея да кажа че върви доста прилично. пробвал съм я няколко пъти на макс скорост- по показания на километраж(което не е много достоверно) стрелката скача над 230 в добрите и периоди, но това зависи вече от гориво.
                    Нали не се опитваш да ме убедиш, че си слязъл под заводските характеристики? ...

Comment

Нали не се опитваш да ме убедиш, че си слязъл под заводските характеристики? ...
                      нищо не се опитвам да те убедя колега. факт е! мен също ме учудва ама не показва бедна смес и колата си върви.
                      започнах с един чудовищен разход от 14. след смяна ламбда, свещи, филтри, дебитомер стигна до тези цифри. всичко по нея е оригинално т.е точно това което е по книга и е с гарантиран произход. друго обяснение нямам. като че беше качила разхода преди да сменя свещи, но не мога да направя осезателна разлика само от това щото в софия разхода е относителен. Пропуснах да кажа че всичко е сток по нея. Не съм я пипал. И че двигателят и е на реални 70 000.
                      Last edited by fiore; d.m.y г., 17:44.
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

нищо не се опитвам да те убедя колега. факт е! мен също ме учудва ама не показва бедна смес и колата си върви.
                        започнах с един чудовищен разход от 14. след смяна ламбда, свещи, филтри, дебитомер стигна до тези цифри. всичко по нея е оригинално т.е точно това което е по книга и е с гарантиран произход. друго обяснение нямам. като че беше качила разхода преди да сменя свещи, но не мога да направя осезателна разлика само от това щото в софия разхода е относителен. Пропуснах да кажа че всичко е сток по нея. Не съм я пипал. И че двигателят и е на реални 70 000.
                        Ок
                        Мен градски разход 12/100 ме устройва. По моята съм сменял свещи и дебитомер. Проверявам си от време на време сондата - още е в норми, но хлъцне ли - ще пада...

Чудех се, на кой колега, в подписа му имаше готина мисъл - "Никой не си купува Алфа, за да я кара бавно!" Ти си бил...

Аз пък ще допълня:
                        "На който му е скъпо, да не си купува Алфа!"
                        Сигурно ще чуя приказки по мой адрес, но това е положението...

Comment

след смяна ламбда, свещи, филтри, дебитомер стигна до тези цифри. всичко по нея е оригинално т.е точно това което е по книга и е с гарантиран произход. друго обяснение нямам. като че беше качила разхода преди да сменя свещи, но не мога да направя осезателна разлика само от това щото в софия разхода е относителен. Пропуснах да кажа че всичко е сток по нея. Не съм я пипал. И че двигателят и е на реални 70 000.[/QUOTE]
                          Е да, твоята.... все пак е единствената, за която може би бих сменил моята...
                          Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
                          ALFA- Always Looking For Assistance

Comment

Ама айде молятисе да не е така......дай ми логично обяснение що става така?
                            Може би газовото еку променя таблиците, или намаля компресията или изменя бензиновите времена......може да стане ако не е сложена кадърно, и смуче въздух отнякъде.....иначе че си ял дървото на газ е друг въпрос, газаджията ти го е поднесъл......а не газта......
                            Например, че от газта ти се преебават инжекторите и в един момент вече не може да се чистят повече. Не знам някой, който кара на пропан-бутан да няма проблеми с работата на мотора на бензин
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              Например, че от газта ти се преебават инжекторите и в един момент вече не може да се чистят повече. Не знам някой, който кара на пропан-бутан да няма проблеми с работата на мотора на бензин
                              Аз - както си вървеше на бензин преди газта, така си върви и сега.....
                              Инжекторите може и да се затлачват, но това не е мигновенен процес, с малко грижи това може да се разточи на 60-100 хиляди км.....

Comment

Аз - както си вървеше на бензин преди газта, така си върви и сега.....
                                Инжекторите може и да се затлачват, но това не е мигновенен процес, с малко грижи това може да се разточи на 60-100 хиляди км.....
                                Не се тревожи. Струват само по 100 лв. бройката.
                                Вече си им избил парите. Като не може повече да се почистват - купуваш нови. Кво толкова...

Comment

Working...
                                X